Насловна-12.3.24
12. мар 2024.

БРИГА О ГРАЂАНИМА ОД ВИТАЛНОГ ЗНАЧАЈА ЗА САВСКИ ВЕНАЦ

Председник општине Савски венац Милош Видовић, министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић и директор ДЗ Савски венац др Зоран Бекић обишли су данас реновирани објекат ове здравствене установе.

Након обиласка председник општине Милош Видовић рекао је да се пројекат реконструкције ДЗ успешно реализује што говори чињеница да ова здравствена установа сада изгледа много боље а  ниво здравствене заштите који пружа грађанима је усклађен са потребама корисника.

-Нагласивши да је реконструкцију МДУЛС подржало са 20 милиона динара и да су опредељена средства утрошена на најбољи могући начин, Мартиновић је поручио да ће Дом здравља Савски венац и ове године добити финансијску помоћ Министарства у износу већем од 16 милиона динара за пројекат инвестиционог одржавања здравствених амбуланти Дома здравља.

-Процес реконструкције Дома здравља за општину и грађане Савског венца значи виши ниво здравствене услуге, знатно боље услове за рад здравствених радника, а оно што је најбитније је још боље задовољство корисника. Континуирано улагање у здравствене установе које спроводи Влада Србије се реализује путем овог пројекта реконструкције чији је крајњи циљ квалитетнији начин живота и подршка очувању здравља грађана. До сада смо доста урадили, обновили смо медицинску опрему што је умногоме допринело квалитетнијем и бржем раду. Наставићемо да улажемо у реконструкцију стратешких и виталних објеката на територији општине и дајемо свој максимум на унапређењу, како здравственог тако и осталих услова живота и рада на територији општине- поручио је Видовић и подсетио да руководство Општине води одговорну здравствену политику што потврђује чињеница да већ девет година у сарадњи са здравственим установама са територије Савског венца организује бесплатне превентивне прегледе за грађане.

Према речима директора Бекића захваљујући Министарства за државну управу и локалну самоуправу Владе Републике Србије, ГО „ Савски венац“ и ЈП Поште  Србије у претходних 10 месеци уложено је у реновирање више од 2.000 м2, а пацијенти и здравствени радници  Дома здравља Савски венац сада имају знатно боље и стимулативније услове за рад.

-Темељна, планирана реконструкција Дома здравља започета је маја 2023.  године, а нов простор опште праксе, бројних специјалистичких служби, радиологије са новим ултразвучним кабинетом, лабораторије са зановљеном медицинском опремом обавезују да будемо још бољи, бржи и успешнији на велико задовољство наших пацијената – поручио је Бекић и додао да је планирана реконструкција здравствених  станица током 2024. и 2025. године чиме ће се завршити овај инвестициони циклус.