„ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛA“ ОВЕЛЕЖЕН НА САВСКОМ ВЕНЦУ У СКЛОПУ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ МОБИЛНОСТИ
22. сеп 2023.

„ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛA“ ОБЕЛЕЖЕН НА САВСКОМ ВЕНЦУ У СКЛОПУ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ МОБИЛНОСТИ

Општина Савски венац и ове године обележила је ,,Европску недељу мобилности-Дан без аутомобила“ у оквиру програма заштите животне средине чији је циљ да се скрене пажња на загађење ваздуха специфичним загађујућим материјама из издувних гасова моторних возила .

Тим поводом данас је у Хајд парку одржана манифестација којој су присуствали чланови Већа општине Дејан Герић, Љубомир Ловре, Зоран Коцић и Владимир Новаковић.

Тема овогодишње Европске недеље мобилности је “Здрави и безбедни са одрживом мобилношћу”, а слоган под којим се обележава “Крећимо се одрживо. Останимо здрави.” Кампања има за циљ да подстакне немоторизоване видове транспорта у градовима и промовише здраве начине кретања без негативног утицаја на животну средину.

Представници општине Савски венац поздравили су присутне малишане из Предшколске установе ,,Савски венац“ и заједно са њима уживали у програму који је за ову прилику организован.

Едукативно-забавни програм као и вожња кочијом улепшали су деци дан у природи.  У току музичко- забавног програма и радионицама које су водили аниматори и уметници деца су имала прилику да науче колико је важно очување животне средине.

Овом манифестацијом општина Савски венац је подржала промоцију унапређења еколошких услова живота, развоја бициклизма, осталих видова немоторизованих кретања и смањења коришћења аутомобила на градским деоницама како би се остварио утицај на редукцију аерозагађења и буке, као и на пораст безбедности у саобраћају.