НОВА ДОНАЦИЈА ОПРЕМЕ БЕОГРАДСКИМ ПОРОДИЛИШТИМА
15. мар 2024.

НОВА ДОНАЦИЈА ОПРЕМЕ БЕОГРАДСКИМ ПОРОДИЛИШТИМА

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић и председник Градске општине Милош Видовић присуствовали су данас у ГАК „Народни фонт” уручењу донације медицинске опреме за породилишта која је набављена путем акције „Беби паркинг-место”, а коју спроводи ЈКП „Паркинг сервис”.

Ова хуманитарна акција окупила је четири породилишта - ГАК „Народни фронт“, Институт за гинекологију и акушерство КЦС, КБЦ „Земун“ и КБЦ „Звездара“, али и рекордан број београдских возача.

Шапић је истакао важност ове акције која постоји од 2017. године и, како је рекао, одлична је из више аспеката, не само због прикупљања средстава за породилишта већ због чињенице да људи који паркирају на тим паркинг-местима знају где ће њихов новац да „оде”.

- Данас је ГАК „Народни фронт“ добио потребну опрему, а самим тим што је у овој здравстевној установи забележен рекордан број рођених беба, са поносом можемо да кажемо да је Савски венац полазна основа у животу великог броја суграђана. На Савском венцу у континуитету истражујемо потребе наших најмлађих суграђана које ускоро очекују и бесплатна ауто седишта за децу до 3 године старости, а отворили смо и посебан шалтер за пријављивање за бесплатне едукативне и спортске програме које организујемо за најмлађе суграђане са наше општине – изјавио је председник Видовић.

– Покушаћемо да за следећу годину, будући да је број беби-паркинг места од 2017. године порастао са девет на 24, у најмању руку удвостручимо број тих паркинг-места. Прикупљено је пет милиона динара који ће бити подељени на четири породилишта. Од тог новца ће породилишта куповати опрему која им је најпотребнија. Можемо да обележимо још паркинг-места широм Београда, тако да људи који ту паркирају знају да њихов новац иде директно у породилишта – рекао је Шапић.

У ГАК „Народни фронт” испоручена је гинеколошка столица, Клиника за гинекологију и акушерство КБЦ „Србија” биће богатија за 25 болничких педијатријских кревета, а медицинска средства биће уручена и КБЦ „Земун” и КБЦ „Звездара”.