ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗМЕНАМА У ПОСТОЈЕЋИМ БИРАЧКИМ МЕСТИМА НА САВСКОМ ВЕНЦУ
15. апр 2024.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗМЕНАМА У ПОСТОЈЕЋИМ БИРАЧКИМ МЕСТИМА НА САВСКОМ ВЕНЦУ

Градска изборна комисија усвојила је на седници одржаној 13.4.2024. Одлуку о одређивању бирачких места на територији града Београда за гласање на изборима за одборнике Скупштине Града Београда, расписаним за 2. јун 2024. године.

Републичка изборна комисија

Приликом сачињавања одлуке, стриктно се водило рачуна о препорукама из Извештаја ОДИХР/ОЕБС, Министарства државне управе и локалне самоуправе и Градске изборне комисије, да се постојећа бирачка места са више од 1.800 бирача поделе на адекватан начин како би се наведена препорука испунила и унапредио изборни процес.

Овом одлуком утврђен је број од 37 бирачких места на територији Градске општине Савски венац и извршене су следеће промене:

  1. Бирачко место бр. 11 је подељено и формирано је ново бирачко место у истом објекту, бр. 36 „Школа за бродарство, бродоградњу и хидроградњу“ на адреси Милоша Поцерца бр. 2 које обухвата улице Херцеговачка бр. 14-16 и 15-23 и Луке Ћеловића Требињца
  1.  Бирачко место 27 је подељено и формирано је ново бирачко место у истом објекту, бр. 37 „ МЗ Топчидерско брдо – Сењак “ на адреси Васе Пелагића бр. 34 које обухвата улице Андре Николића, Бањичких жртава, Булевар Војводе Мишића 18-26 и 71-89, Вуковарска 2, Дрварска, Дринићка, Душана Раденковића, Жупана Часлава, Истарска, Каћанског, Лазаревачка, Пушкинова, Радничка, Рожајска, Столачка и Топчидерска.
  1. Грађани са пребивалиштем у Кронштатској улици (која је раније припрадала бирачком месту бр. 35) гласају на бирачком месту бр. 32 које се налази у истом објекту МЗ ''Дедиње'' на адреси Булевар кнеза Александра Карађорђевића бр. 29.

Остала бирачка места на територији општине Савски венац остају непромењена.

Саопштење Градске изборне комисије

Извод из Одлуке о одређивању бирачких места на територији града Београда.PDF