ОДРЖАНЕ „ВАСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ“ НА САВСКОМ ВЕНЦУ
07. мај 2024.

ОДРЖАНЕ „ВАСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ“ НА САВСКОМ ВЕНЦУ

Традиционална манифестација за децу „Васкршње чаролије“ одржана је овог викенда у Топчидерском парку испред Конака кнеза Милоша где се окупио велики број деце која су заједно са представницима општинског руководства уживала у васкршњем програму у организацији Општине Савски венац.

Са малишанима су се дружили председник Општине Савски венац Милош Видовић, чланови општинског већа Дејан Герић и Ана Маринковић и директорка Туристичке организациjе Савски венац Симона Поповић.

-Видовић је овом приликом честитао празник свим грађанима који празнују и поручио да је основни циљ оваквих акција да се подигне ниво улагања у најмлађе суграђане и да је брига о грађанима приоритет руководства Општине Савски венац које се труди да омогући што више бесплатних спортско-рекреативних и едукативно-забавних садржаја за све узрасте.

Током трајања програма деца су имала прилику да се забављају уз кловновске представе, спортски перформанс, маскоте и жонглере, а организоване су различите забавне радионице и цртање по лицу. Најмлађи су учествовали у такмичењима за најлепше осликано васкршње јаје и за најјаче јаје а учешће у такмичењу узела су и деца из основних школа са територије општине Савски венац.

Победници су током оба дана трајања програма освојили вредне награде. У категоријама „најлепше осликано јаје“ и „најјаче јаје“ најбољи учесници су за освојено прво место добили дечји бицикл, за друго место електрични скејт – борд, а за треће место тротинет.

Први дан празничног програма био је обележен без музичке подршке, док је на дан Васкрса реализован редован репертоар.