Насловна 12.04.2024.
12. апр 2024.

ОРГАНИЗОВАН СПОРТСКO-ЕДУКАТИВНИ ДАН ЗА ДЕЦУ

Догађај је подржала Општина Савски венац и Српски атлетски савез, а улога домаћина припала је ОШ "Петар Петровић Његош".

 

**************************************

 

У организацији Савеза Спортова Савски венац данас је одржан спортско-едукативни дан који је окупио 310 деце из 9 основних школа са подручја општине. Догађај је подржала Општина Савски венац и Српски атлетски савез, а улога домаћина припала је ОШ "Петар Петровић Његош".

 

-Данас смо се окупили како бисмо подржали и промовисали значај спорта и активног живота међу најмлађима. Наш циљ је унапређење здравља и моторичких вештина деце јер верујемо да је физичка активност кључан фактор њиховог правилног развоја. Овај догађај представља само корак у нашем континурираном ангажовању у стварању здравијег и активнијег оркужења за нашу децу- изјавио је заменик председника општине.

 

Такмичење се одвијало у форми малих олимпијских игара за ученике првог, другог и трећег разреда, а након завршетка такмичења, одржана је и едукативна представа за децу  Театра „Змај“.

Присутнима се обратио и генерални директор Српског атлетског савеза, Слободан Бранковић, а свим учесницима су уручене дипломе и медаље.

Специјални пакет опреме за дечију атлетику прилагођен узрасту од седам до четрнаест година уручен је директорки ОШ "П.П. Његош", а представницима осталих основних школа са Савског венца су додељени ваучери за набавку официјелног пакета реквизита за дечју атлетику.

Овај едукативни програм финансира се у сарадњи са Српским атлетским савезом у циљу да се што већем броју деце пружи основно знање о атлетици, обучи што више учитеља и професора физичке културе о значају дечје атлетике како би се овај концепт применио у реализацији наставе за све разреде основних школа.