Новим уговором о суфинансирању програма енергетске ефикасности предвиђено још 11 милиона динара за санацију домаћинстaва на Савском венцу
26. јул 2023.

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈЕГ ИГРАЛИШТА У УЛИЦИ ФЛОРЕ СЕНДС

На иницијативу родитеља Градска општина Савски венац почела је изградњу новог дечијег игралишта и фитнес терена на отвореном који се налази у Улици Флоре Сендс.
Председник општине Савски венац Милош Видовић обишао је почетак радова и изразио задовољство што ће становници овог дела Савског венца имати још једну нову просторну целину за забаву и спортске активности.
Говорећи о започетом пројекту, Видовић је рекао да ће ова запуштена јавна површина постати права зелена оаза која ће у свом саставу имати дечије игралиште са клацкалицама, љуљашкама, тобоганом, вртешком и њихалицама, док ће се на фитнес терену налазити справе за вежбање. На овом простору родитељи ће моћи своје време да намене спорту док њихови малишани уживају у забавном кутку који је опремљен савременим и безбедним реквизитима.
Захваљујући доброј сарадњи општинског руководства и грађана, на територији Савског венца у протеклих 7 година изграђено је и обновљено више од 20 дечијих игралишта и спортских терена што је потврда да су потребе најмлађих приоритет у раду Општине.
-Желимо да живот и одрастање наше деце учинимо што квалитетнијим и да им обезбедимо најбоље услове школовања. У складу с тим усмерићемо наша улагања на уређење игралишта, зелених површина и парковских оаза, а у фокусу ће нам бити и пројекти усмерени на заштиту животне средине, јер наши најмлађи то заслужују- поручио је председник општине.
У оквиру пројекта биће изграђене приступне стазе овог спортско-забавног комплекса, постављене клупе, ђубријере, заштитна ограда, осветљење, а у плану је и садња нових стабала дрвећа.