ПОТПИСАН УГОВОР О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКАТА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ НА САВСКОМ ВЕНЦУ
29. мај 2024.

ПОТПИСАН УГОВОР О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКАТА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ НА САВСКОМ ВЕНЦУ

Начелник Одељења за пројекте развоја Градске општине Савки венац Владимир Настић потписао је данас са помоћницом министра за туризам и омладину Иваном Антонијевић Уговор о суфинасирању програма Канцеларије за младе на Савском венцу за пројекат „Ново лице Канцеларије за младе“, који је од јавног интереса у областима омладинског сектора.

Циљ пројекта је стварање инклузивне и подржавајуће радне стратегије Канцеларије за младе, омогућавајући младима да ефикасно реализују своје пројекте и допринесу заједници. Реализацијом овог програма омогућава се креирање механизама за инклузију и учешће свих корисника, унапређење комуникације и сарадње између младих и локалне заједнице као и пружање подршке младима у остваривању њихових пројеката и иницијатива.

Општина Савски венац редовно учествује у Јавном конкурсу у спровођењу омладинске политике, а основна намена реализације пројекта је стицање додатних знања и вештина које су од кључног значаја за подстицај личног развоја младих. Ова врста пројеката пружа могућност за укључивање младих у процесе доношења одлука о питањима која их највише погађају, а учесницима даје прилику да комуницирају са доносиоцима одлука и узму активно учешће у друштвеном животу на локалном нивоу.

Новим уговором који је данас потписан, Канцеларија за младе Савски венац ће од министарства добити финансијску помоћ у износу од 1.700.000 динара за пројекат „Ново лице Канцеларије за младе“, чиме ће бити настављено улагање у развој и спровођење омладинске политике на локалном нивоу.

Свечаном уручењу уговора присуствовала је и координаторка Канцеларије за младе ГО Савски венац, Кристина Капетанов.