РЕКОНСТРУКЦИЈА САРАЈЕВСКЕ УЛИЦЕ ЗНАЧАЈНА ЗА БОЉИ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА
21. сеп 2023.

РЕКОНСТРУКЦИЈА САРАЈЕВСКЕ УЛИЦЕ ЗНАЧАЈНА ЗА БОЉИ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА

Председник Градске општине Савски венац Милош Видовић обишао је данас радове на реконструкцији Сарајевске улице, у склопу којих ће бити комплетно обновљен асфалт и тротоари на потезу од Дринске до зоне раскрснице са Немањином улицом.

 

Током обиласка председник Видовић је заједно са директором  ЈП „Путеви Београда“ Александром Милентијевићем и представницима ЈКП „Београд пут“ и ЈКП „Београдски водовод и канализација“ разговарао са грађанима и радницима о започетим радовима на овом локалитету.

 

Видовић је истакао да је Сарајевска улица била једна од ургентнијих за уређење и захвалио је јавно комуналним предузећима јер су позитивно реаговали на молбу општине да што пре отпочну радови у овој улици.

 

-Реконструкција Сарајевске улице резултат је заједничке иницијативе општине и грађана, али и добре сарадње са надлежним градским предузећима и руководством града које има слуха за потребе грађана Савског венца. Поред новог асфалта, биће обновљени и тротоари, што је важна вест за становнике Сарајевске улице који су нам на тај проблем указивали – рекао је Видовић.

 

Председник општине је нагласио да се реализацијом оваквих пројекта решавају вишегодишњи проблеми и подиже квалитет живота грађана. Он је додао да су претходних година уложена велика средства у обнову и уређење улица на Савском венцу, а резултат је више од 35 реконструисаних улица и 15 унутарблоковских саобраћајница.

 

Радови у Сарајевској улици започети су 20. септембра и изводиће се у фазама. Прва фаза обухвата ревитализацију саобраћајнице од Дринске до Улице Милоша Поцерца, док ће се у другој фази радити део од Милоша Поцерца до Немањине улице. Последња фаза подразумева обнову тротоара.

 

  Служба за информисање  

  Градска општина Савски венац