ШУМА БУДУЋНОСТИ :ПОСАЂЕНО 75 САДНИЦА ЦРНОГ БОРА У ПАРКУ НА САВСКОМ ВЕНЦУ
13. мар 2024.

ШУМА БУДУЋНОСТИ :ПОСАЂЕНО 75 САДНИЦА ЦРНОГ БОРА У ПАРКУ НА САВСКОМ ВЕНЦУ

 Председник Градске општине Савски венац Милош Видовић посадио је данас са амбасадором Израела у Србији Њ.Е. Јахелом Виланом саднице црног бора у парку, који се налази у непосредној близини Партизановог стадиона.

Озелењавање парка, са 75 садница младог дрвећа, организовала је Амбасада Државе Израел као симбол заједничког историјског наслеђа и будућих веза између јеврејског и српског народа, а поводом 75. годишњице независности Израела.

Председник Милош Видовић је подсетио на историјску блискост два народа и похвалио сарадњу између Општине и Амбасаде Државе Израел, која је у време пандемије показала солидарност обезбедивши помоћ за грађане Савског венца.

-Захваљујући Амбасади Израела наша општина је данас богатија за 75 нових садница, што је од великог значаја за животну средину и наше грађане. Захвалан сам свима који су учествовали и заједно са нама посадили „шуму будућности“. Као општинско руководство трудићемо се да будемо добри партнери и да гајимо добре и пријатељске односе и у будућности – рекао је Видовић.

Амбасадор Израела Јахел Вилан је истакао да односи Израела и Србије сежу далеко у прошлост и заснивају се на истинском пријатељству два народа. Како је навео, ова борова шума ће бити симбол не само историјског пријатељства, већ и будућих веза које ће се развијати и јачати на свим пољима.

-Одлучили смо да овај парк назовемо „Шума будућности“, јер када говоримо о будућности не постоји чин који носи већу симболику од садње младог дрвећа у друштву пријатеља и партнера. Овај парк ће допринети озелењавању Београда и лепоти града за генерације које долазе – поручио је амбасадор Вилан.

Озелењавању парка присуствовали су народни посланик Милован Дрецун, председници јеврејских општина и израелских компанија у Србији, представници ЈКП „Зеленило Београд“ и пријатељи амбасаде.