успешно завршен пројекат кућица здравља
15. јул 2023.

УСПЕШНО ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ ДОМА ЗДРАВЉА И ОПШТИНЕ: ОБАВЉЕНО 4.000 БЕСПЛАТНИХ ПРЕГЛЕДА У ,,КУЋИЦИ ЗДРАВЉА" НА САВСКОМ ВЕНЦУ

15.07.2023

Поводом завршетка циклуса бесплатних превентивних прегледа у оквиру пројекта ,,Кућица здравља"која је на Сава Променади свим посетиоцима била на располагању протеклих две недеље, представницима медија и присутним грађанима данас су се обратили председник Скупштине ГО Савски венац Страхиња Кукић и директор Дома здравља „Савски венац“ др Зоран Бекић.
Према речима Кукића резултати акције су изванредни, а радује и велика свест суграђана у здравственој превентиви.
Пројекат ,,Кућица здравља" реализовали смо заједно са ДЗ „Савски венац“, а посебну захвалност желим да упутим руководству, лекарима и свим здравственим радницима на посвећености и труду, али и грађанима на великом одзиву и интересовању. Задовољство ми је што се овакав пројекат први пут организовао баш на Савском венцу. Као Општина у сарадњи са здравственим установама са наше територије осму годину заредом организујемо различите бесплатне превентивне прегледе са циљем да подстакнемо грађане да редовно контролишу своје здравље. Као Општина, наставићемо и у наредном периоду да водимо одговорну здравствену политику и у сарадњи са здравственим установама са наше територије организујемо бесплатне прегледе са циљем да грађанима скренемо пажњу на важност превенције и ране дијагностике у очувању здравља - изјавио је председник Скупштине општине Савски венац Страхиња Кукић.
Директор Дома здравља Савски венац Зоран Бекић рекао је да су специјализовани тимови по данима спроводили неопходне активности у циљу превенције различитих болести.
Имали смо дане предвиђене за превенцију кардиоваскуларних болести, дијабетеса, очних болести, здравља деце , омладине, жена и најстаријих суграђана. За претходне две недеље урађено је готово 4000 прегледа ,од чега 1000 ултразвучних прегледа. Велики одзив грађана нам је још једном показао колико су заинтересовани за очување свог здравља, а њихове похвале мотивишу да наставимо и даље-истакао је Бекић.
Након општине Савски венац предвиђено је да се акција настави на територији општине Врачар.